HNS: Djelomično zadovoljni proračunom, no u njemu nema Mimoze i Preradovićeve

„Proračun grada Đakova za 2023. godinu i aktualna politička situacija?“ tema je konferencije za medije đakovačkog HNS-a na kojoj su govorili Ljiljana Pološki Jurjević, predsjednica đakovačkog HNS – a i Ivica Mandić, županijski vijećnik HNS – a. Proračun je velik, 26 milijuna eura odnosno oko 196 milijuna kuna, najveći proračun do sada, rekla je Pološki te uputila pohvale vezane za pojedine stavke.

Pozdravlja i napredak prema dječjim vrtićima jer se ide na povećanje kapaciteta gradnjom vrtića u Selcima Đakovačkim, Kuševcu i na Sjeveru. “Vidimo ovo kao jednu demografsku mjeru”, kaže Pološki Jurjević pohvalivši i kapitalni projekt izgradnje teniske dvorane odnosno regionalnog teniskog centra, ali zanima ih dinamika radova i realizacija projekata. “Kuća Reichmann je također u proračunu ide se u njenu revitalizaciju ali s obzirom na iznos pitamo se hoće li to biti samo krpanje fasade i krova i zna li se što će napokon biti s njom” pita.

Pološki Jurjević pita jesu li u Proračun uvrštene stavke koje su predložili Mjesni odbori jer imaju obvezu dostavljanja svojih programa u kojima iskazuju svoje potrebe, a kako su to realni problemi gradska vlast bi ih morala gledati kao nešto što se treba realizirati. Na kraju je Pološki apelirala na gradsku vlast da vodi računa o vremenu izvođenja građevinskih radova jer dok je Preradovićeva još uvijek raskopana, u prosincu su krenuli radovi i u Zvečaju I.

Županijski vijećnik Ivica Mandić je na Županijskoj skupštini postavio pitanje neracionalnog i nenormalnog povećanja cijena komunalnih usluga i vode na području Županije..

Vodovod i Univerzal nisu tu da skupljaju superakumulaciju nego da imamo kvalitetnu i sigurnu opskrbu i da sa nekavom minimalnom dobiti mogu raspolagati, zaključio je Mandić

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − 15 =

Vrijeme danas