,,Hoće li gradonačelnik prihvati ovaj očito nezakonit izračun dnevne karte”?

Gradska vijećnica Ivana Francem održala je danas konferenciju za medije na kojoj je upozorila na moguće nepravilnosti oko uvođenja nove cijene parkiranja u Đakovu koje bi trebale stupiti na snagu od 1. siječnja 2023. godine. Kako kaže, neugodno je bila iznenađena kada je na stranicama Univerzala vidjela Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o prijedlogu izmjene cijenika usluga parkiranja na području Grada Đakova.

Budući da je u nekoliko navrata na sjednicama Vijeća zahtijevala da se cijena dnevne parkirne karte usuglasi i dovede u zakonske okvire smatra da zbog toga što to nije učinjeno gradonačelnik ovaj cijenik ne bi trebao prihvatiti, a ukoliko ga prihvati hrli u dodatne nezakonitosti oko parkinga u Đakovu.

Cijena satne karte po ovom cijeniku povećat će se 10 posto na što ne možemo utjecati, sve je na gradonačelniku, a on ni na dosadašnjim komunalnim poskupljenjima nije pokazao zainteresiranost za dobrobit i socijalno stanje svojih građana kaže Francem.

Ako se cijenik u ovom obliku prihvati upitno je što će reći Inspektorat za zaštitu potrošača, kaže Francem najavivši da će svakako tražiti da se ispita je li ovakav obračun dnevne karte nepoštena poslovna praksa Univerzala. Moramo se pitati je li ovakav cijenik i izračun dnevne karte predstavlja protupravno stjecanje financijske koristi Univerzala.

Hoće li gradonačelnik prihvati ovaj očito nezakonit izračun dnevne karte ostaje nam vidjeti, a prema dosadašnjem djelovanju pokazao je da ne mari previše za prava svojih građana, zaključila je gradska viječnica Ivana Francem.

Pogoci: 224

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eight + thirteen =

Vrijeme danas