Hranić: Popustile političke napetosti, manje je uzajamnog optuživanja, politikanstva i borbe za parcijalne interes

„Htjedne li Gospodin, živjet ćemo.“ (Jak 4,15), naslov je uskrsne pastirske poruke i čestitke đakovačko-osječkog nadbiskupa metropolita mons. dr. Đure Hranića, u kojoj nadbiskup ističe kako nikada u povijesti čovječanstva nije postojalo vrijeme u kojemu je stanovalo samo dobro, te ni danas nije drukčije; zbog pandemije prouzročene koronavirusom, socijalni kontakti svedeni su na minimum, zatvorene su države i gradovi, ljude je zatvorila u njihove domove i odvela u izolaciju od drugih, vjernici su pozvani sustegnuti se od okupljanja u crkvama, od pričesti, sakramenta pomirenja.

Za primijetiti je kako su u toj aktualnoj ‘korizmi čovječanstva’ popustile političke napetosti, manje je uzajamnog optuživanja, politikanstva i borbe za parcijalne interese, a prioritet su zadobili opće dobro, uzajamna pomoć i podrška, solidarnost, skrb za bolesne i za stradale u potresu u Zagrebu i okolini te druge humane vrednote. Postajemo upućeni samo na osnovne i najvažnije stvari“, navodi nadbiskup Hranić.

Svim vjernicima nadbiskup Hranić poručuje kako kršćanski pogled i mjera života uvijek smjeraju k vječnosti i događaju uskrsnuća te kako je Kristova osamljenost na križu prebogat odgovor na potrebu svakog čovjeka da bude ljubljen.

Ovogodišnja čestitka nadbiskupa Hranića slikovno je opremljena motivom brončane skulpture „Uskrsli Krist“, rad akademskog kipara Petra Ujevića iz Zagreba, koja je 2019. godine postavljena u Župi sv. Josipa Radnika u Belišću.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × four =

Vrijeme danas