Hranić upozorio na odnos čovjeka prema prirodi

Na spomendan Sv. Vinka, jučer je u Trnavi nadbiskup Đuro Hranić blagoslovo Nadbiskupijske vinograde i mlado vino. Obred je počeo u 12 sati kod križa, a nastavio se u postrojenjima nadbiskupijskog vinskog podruma blagoslovom mladog vina. Nadbiskup Đuro Hranić tom prilikom zazvao je blagoslov na sve vinograde ovog kraja.

„Zazivamo blagoslov na ove vinograde i sve vinograde ovoga kraja i molimo Boga stvoritelja da budemo njegovi suradnici, da budemo kvasac uskrsne preobrazbe u ovom svijetu, da surađujući s Bogom usmjeravamo ovaj svijet prema punome spasenju, da se otvaramo za druge i za Boga te da odustanemo od nekontroliranog zadiranja u prirodu“,  rekao je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić u Trnavi.

Blagoslovu su nazočili nadbiskup u miru Marin Srakić, pomoćni biskup Ivan Ćurić, ekonom Nadbiskupije i ravnatelj tvrtke Misna vina Nedjeljko Čutura, veći broj svećenika, zamjenik osječko-baranjskog župana Petar Lagator, načelnica Općine Trnava Irena Mikić te brojni ostali predstavnici političkog, gospodarskog i kulturnog  života, mještani Trnave, djelatnici nadbiskupijskog gospodarstva te ostali gosti.

U svome nagovoru nadbiskup je podsjetio kako nas je Bog stvorio na svoju sliku, kao stvaralačka, kreativna bića, a zemlju nam je dao da je obrađujemo i prilagođavamo svojim potrebama. Potom je ukazao na činjenicu kako o ekološkim pitanjima; klimatskim promjenama, globalnom zatopljenju i posljedicama istih počinjemo razmišljati uglavnom motivirani strahom.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen + 13 =