HSS Osijek: „Kad će izgradnja obećane ceste u južnom Stadionskom naselju?“

Povodom početka 2. polugodišta tekuće školske godine danas su konferenciju za novinare održali članovi osječkog HSS-a upozoravajući na neprimjerene uvjete u kojima školu pohađaju školarci osječkog Stadionskog naselja. „Danas je početak II. polugodišta i 15-tak učenika je iz Stadionskog naselja krenulo na nastavu – u gumenim čizmama i kroz blato! Krenuli su iz svojih kuća, kao i ostali stanovnici naselja, kroz blato, kao da žive na najudaljenijoj pustari, a ne u osječkoj gradskoj četvrti koja se zove Novi Grad. Nalazimo se na mjestu gdje se nekad nalazila autobusna stanica, a koja je izmještena zbog izgradnje ceste koja i dalje nije cesta nego je kaljuža, istaknuo je Ivan Zrno, član GO HSS-a Osijek.

„Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić je 29. rujna 2017. u prostorijama Grada Osijeka ‘svečano’ izjavio kao je s tvrtkom Osijek Koteks notirao ugovor o izgradnji 330 metara ceste u južnom Stadionskom naselju, gdje se sada nalazimo. Radovi su trebali početi 15 dana nakon toga, a svjedoci smo da radovi nisu započeli ni do dana današnjeg, 15. siječnja 2018. godine, navode HSS-ovci u svom priopćenju za javnost.

„Vremenske prilike ne mogu biti opravdanje jer zahvaljujući lijepom vremenu izgrađeni su rotori i mali kružni tokovi, a mi u Stadionskom naselju i dalje smo kaljuža uz moderne prometnice za koje je gradonačelnik Vrkić rekao da su dostojne velegrada. Budući da su i gradonačelnik Vrkić i predsjednik gradske četvrti Novi Grad Ivan Karalić očito zaboravili, ne na obećanje nego na svoju obvezu, javno upućujemo pitanje: Kada će započeti radovi na asfaltiranju ceste u južnom Stadionskom naselju? Objašnjenja i isprike nas ne zanimaju jer svi mogući rokovi su prošli. Ponavljam, želimo odgovor na pitanje: kada započinje asfaltiranje ceste na južnom dijelu Stadionskog naselja?“, pitaju članovi osječkog HSS-a.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

fourteen − eight =

Vrijeme danas