HSS Regija Slavonija traži od svih razina vlasti da stvaraju iste uvjete života za sve

Nakon uspješno provedenih unutarstranačkih izbora, na 2. sjednici HSS-ove Regije Slavonija predsjednik Zvonko Pongrac sazvao je sjednicu odbora kako  bi  konstituirali RO Slavonija nakon provedenih unutar stranački izbora. Regionalna organizacija Slavonije obuhvaća Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Virovitičko-podravsku županiju. U Odbor Regionalne organizacije HSS-a, uz predsjednika, za potpredsjednika je izabran  Zdenko Podolar dok je tajnik Nenad Šinko. Članovi Odbora su zastupnici u Hrvatskom saboru Ana Marija Petin, i Davor Vlaović kao i predsjednik ŽO HSS-a Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, tajnici županijskih organizacija Antun Pavetić, Josip Novogradec, Petar Đordić i Predrag Livak te članovi predsjedništava ŽO HSS-a s područja regije Slavonija: Stjepan Živković, Zdravko Kelić i Marko Petrović kao i podpredsjednici organizacija iz pet Slavonskih županija Mile Kaselj, Klara Šćuka, Zdravko Djaković i Ivana Ivanika.

Osvrnuvši se na aktualnu političku i gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, posebice u Slavoniji i Baranji, okupljeni su zaključili da od osamostaljenja glavni problemi Hrvatske nisu riješeni. Hrvatska je i dalje talac vlasti bogatih i vlasti političkih struktura čija sprega vodi do pretakanja društvenog bogatstva u privatne džepoveočiti primjer Lex Agrokor i ugrožava opće dobro zbog pojedinačnih interesa. Projekt „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“ neće oživjeti, naše krajeve, a niti se nazire vidljiv napredak.

Životni standard i perspektive velikog djela populacije istinski su ugroženi, posebno radnika, seljaka, umirovljenika, mladih, žena, čak i dijela intelektualne elite. Provođenje reformi se stalno odgađa, a i one koje se provode uglavnom su štetne ili su prespore da bi se zaustavilo rapidno propadanje Hrvatske koju je, posebice na slavonskom području zahvatio val iseljavanja u inozemstvo. U ekonomskoj emigraciji čitave obitelji su u potrazi za egzistencijom koja im se ovdje ne pruža jer politička elita nije u stanju odgovoriti na aktualne gospodarske izazove.

HSS Regija Slavonija traži od svih razina vlasti da stvaraju iste uvjete života za sve, a građane da se aktivno uključe u potrebne promjene jer samo tako možemo zaustaviti negativne trendove i započeti razvoj.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × three =