Humanitarno: braća Jurić iz Budrovaca izrađuju zaštitne vizire i Venturijeve cijevi za respiratore

Braća Miro i Antonio Jurić iz Budrovaca izradom zaštitnih vizira za zdravstvene institucije pridružili su se, sada slobodno možemo reći “pokretu” izrade dijelove za, ovih dana neophodnu zaštitu zdravstvenih radnika. U prostijama obrta 3Design neumorno se radi 24 sata, a dodatnu pomoć su dobili i od Ivana Jukića, ravnatelja OŠ Budrovci, za naš je radio rekao Miro Jurić.

Zaštitni viziri već su isporučeni između ostalih i našičkoj bolnici, đakovačkom Domu zdravlja, Domu za stare i nemoćne te pojedinim trgovinama koje i na ovaj način žele zaštititi svoje radnike. Uz vizire izrađuju i Venturijeve cijevi za respiratore. Dnevno se napravi 30 do 40 komada zaštitnih vizira, a najveći je problem materiijal potreban za izradu.

Na jednom se printeru dnevno može izraditi 10-15 komada vizira, radi se svakodnevno i to od jutra do kasno u noć. Njihova izrada zaštitnih vizira je humanitarnog karaktera ali iziskuje velike troškove vezane za stroj te troškovi struje i materijal. Financijski rade i pomažu koliko mogu, međutim dobro bi bilo došla svaka financijska pomoć jer će tako moći napraviti više zaštitnih vizira toliko potrebnih medicinskom osoblju.

Foto: facebook Jurić

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × three =