I Đakovčani na utrci Wings for Life

Jučer je na najpoznatijoj utrci na svijetu “Wings for Life” u isto vrijeme startalo više milijuna ljudi diljem svijeta, a u Zadru se okupilo njih 9000 koji su trčali za one koji ne mogu. Ova utrka nema ciljnu liniju pa ju je zato mogao završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

I Đakovčani su jučer trčali u Zadru, njih pedesetak, te ostvarili izvrsne rezultate. Davor Blažević ukupno je zauzeo 10. mjesto od mogućih 9000 sa istrčanih 44 kilometra što je ujedno i najbolji rezultat među Đakovčanima. U Zadar su išli pod okriljem udruge Fit&Strong, a iskustva je s nama podijelio Antionio Šutalo.

Šestu godinu za redom u Hrvatskoj se trčalo za one koji to ne mogu, a Đakovčani su kao tim sudjelovali po treći put. Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × four =

Vrijeme danas