I dalje otvoren javni poziv poduzetnicima za bespovratne potpore Osječko-baranjske županije

I dalje je otvoren javni poziv poduzetnicima za bespovratne potpore Osječko-baranjske županije u iznosu od 2 milijuna kuna. Potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja dodjeljuje se s ciljem podizanja razine kvalitete, produktivnosti ili konkurentnosti, održavanje ili povećanje razine zapošljavanja odnosno ostvarenje drugih ciljeva utvrđenih planskim razvojnim dokumentima Županije. Potpora iznosi do 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 15.000 kuna za korisnike potpore čija je pretežita djelatnost i izvršeno ulaganje u prerađivačku industriju.

Pravo prijave za korištenje potpora imaju subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva, obrti i zadruge, a vlasnik obrta i prebivalište su na području Županije. Informacije o uvjetima za podnošenje prijava nalaze se na internetskim stranicama Županije.

Ovo je još jedan je u nizu projekata kojima Županija potiče razvoj malog i srednjeg poduzetništva, stvarajući stimulativan okvir i pozitivnu poslovnu klimu. Kreditiranje, informiranje i edukacija, savjetovanje i mentoriranje, poticanje izgradnje poduzetničkih zona, poticanje zapošljavanje, učeničko poduzetništvo samo su neke su od programskih aktivnosti za čiju je provedbu u Proračunu Županije planirano 7,5 milijuna kuna.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × one =