I ove godine Državna ergela priprema Božićni bal lipicanaca

I ove godine Državna ergela Đakovo i Lipik tradicionalno priprema još jedan Božićni bal lipicanaca – glazbeno scenski spektakl „Vilinske priče“ koji će pružiti nezaboravan doživljaj svima i vratiti posjetitelje u 18. stoljeće.

Ova bajka oduševit će sve posjetitelje scenama s dvorskoga bala, otmjenim dvoprezima i jednoprezima, plesom vila i bijelih konja, romantičnim plesom na svili, te carskom kvadrilom uz raskošne barokne kostime i čarobnu glazbu. Spektakl prepun uzbuđenja i atraktivnih scena mnoge će posjetitelje ostaviti bez daha.

Da se uistinu radi o najvećem konjičkom spektaklu u zemlji govori podatak o broju sudionika. Četrdesetak prekrasnih carskih konja i stotinu izvođača ispričat će ovu uzbudljivu priču u svečanom blagdanskom ruhu. Uz domaćine, dresurne jahače i konje iz đakovačke ergele, nastupit će i gosti iz Zagreba te iz Slovenije.

U glazbenom dijelu programa nastupit će KUD Sklad, Ženska vokalna skupina „Đakovčanke“ te MPS Bećarine KUD-a Tena. Božićni bal lipicanaca na rasporedu je 14. Prosina u dva termina, u 17 te u 20 sati.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × three =