I ove godine prvašićima osiguran Školski medni dan

I ove godine osigurano je milijun kuna za prvašiće i Školski medni dan.
Tako program Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka postaje tradicija, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. Kako navode, osigurano je 1,1 milijun kuna za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola, a program će se provoditi na čitavom teritoriju Republike Hrvatske u prvim razredima osnovnih škola, 9. prosinca 2019.

Program predviđa edukaciju djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu, a omogućit će i bolje uvjete za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Cilj programa je promocija meda lokalnih proizvođača, povečanja unosa meda u prehrani djece, ali i educiranja učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju. Potreba za Programom proizlazi također iz činjenice da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati prehrambene navike djece s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani.

Spomenimo i kako je u programu prošle godine sudjelovalo 826 osnovnih škola s 36.342 učenika prvih razreda kojima je podijeljen med od 190 pčelara. Ovogodišnji javni poziv otvoren je do 1. listopada 2019. godine.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twelve + 19 =