I Satnica Đakovačka dobila nastavno-školsku dvoranu

Završetak njene izgradnje obilježen je danas na prigodnoj svečanosti kojoj su nazočili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić i drugi uzvanici.

Izgradnja dvorane traje od 2012. godine (odužila se zbog stečaja prvog izvođača radova), a njenim završetkom zadovoljni su učenici i zaposlenici Škole, ali i mještani Satnice Đakovačke koji će je koristiti za sportske treninge i susrete te za održavanje sportskih i kulturnih manifestacija.Nakon ove investicije, vrijedne 4,5 milijuna kuna, sve matične osnovne škole na području Osječko-baranjske županija imaju sportske dvorane, što je bitno za obrazovanje i razvoj djece, kao i za prosvjetu u cijelosti koja je izuzetno dobro organizirana na našem području – rekao je župan Ivan Anušić. Ravnatelj škole Mario Plavčić izrazio je veliko zadovoljstvo otvorenjem ove prijeko potrebne dvorane.

Škola je uključena u razne projekte kojima pokušava učenicima omogućiti što bolje uvjete obrazovanja i razvoja. Kroz projekt „Školski obrok za sve“ koji se provodi u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Općinom Satnica Đakovačka svim učenicima osiguran je svakog dana besplatan obrok u školi. U projektu „Učimo zajedno 4“ angažirana je jedna pomoćnica u nastavi, a jedan od najvažnijih projekata je sudjelovanje u eksperimentalnom programu „Škola za život“.

U školi se održavaju natjecanja u robotici u sklopu Croatian Makers Lige. U projekt ProMikro uključeni su učenici 6. razreda te koriste mikroračunala u nastavi. Škola sudjeluje u projektima „STEM revolucija“ i „Gospodarim otpadom“, u program „Univerzalna sportska škola“, projektima „Vrtim zdravi film“ te „Sigurnost i zaštita djece na internetu“.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen + nineteen =