Iduće godine besplatna prehrana u osnovnim školama

Jučer je održan sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija, a prisustvovali su mu župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i čelnici županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu. Središnja tema bila je provođenje mjere Školska shema koja obuhvaća besplatnu podjelu voća i povrća učenicima osnovnih i srednjih škola te podjelu mlijeka i mliječnih proizvoda učenicima osnovnih škola. Riječ je o izuzetno kvalitetnom projektu, projektu kojim se osigurava zdrava prehrana za učenike te pomaže rad domaćih proizvođača. Preporuka je da se hrana nabavlja s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Osječko-baranjske županije kako bi na taj način potakli i domaću proizvodnju.
Nekolicina ravnatelja iznijela je problem sa skladištenjem voća i povrća u školama, no prema riječima župana, to ne bi trebao biti razlog za nejavljanje na ovu mjeru:

Mirko Ćurić, ravnatelj Srednje strukovne škole “Antuna Horvata” bio je nazočan tom sastanku:

Također, istaknuo je kako i njihova škola sudjeluje u projektu:

U nastavku sastanka najavljena je provedba projekta Osječko-baranjske županije koji se odnosi na besplatnu školsku prehranu za sve učenike osnovnih škola s područja Županije kojih je u ovoj školskoj godini bilo nešto manje od 15.000 u 51 osnovnoj školi. Župan Anušić rekao je da će Županija osigurati sredstva za provedbu ovog projekta od 1. siječnja 2018. godine te da će ova mjera imati višestruke učinke jer će se djeci ponuditi zdrava hrana, a kućni budžeti njihovih roditelja ipak malo rasteretiti, a našim će se proizvođačima ponuditi tržište za plasman svojih proizvoda.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 1 =