Inspekcija otkrila nepravilnosti trgovaca u prodaji voća u Đakovu!

Pregledano je ukupno 463 raznih partija voća i povrća od kojih su u 54 utvrđene nepravilnosti. Od ukupno 123 trgovaca kod kojih se provodio inspekcijski nadzor poljoprivredni su inspektori kod 23 trgovaca zabranili stavljanje na tržište voća i povrća dok se ono ne uskladi s propisanim tržišnim standardima. U 24 slučaja nepravilnost se odnosila na neudovoljavanje minimalnim zahtjevima kvalitete, a u preostalih 30 nepravilnost se odnosila na nepravilno označavanje proizvoda.

Rezultati inspekcije s popisom svih tvrtki u kojima je utvrđena nepravilnost kao objavljen je na mrežnim stranicama Ministarstva. Prema tom popisu, kada je riječ o Slavoniji, nepravilnost je utvrđena u Sparu Hrvatska u Đakovu i to za kruške podrijetlom iz Hrvatske koje nisu udovoljavale minimalnim zahtjevima kvalitete. Isto je utvrđeno i za kruške podrijetlom iz Italije koje su se prodavale u Plodinama u Đakovu.

Inspektori su za utvrđene prekršitelje do sada podnijeli optužne prijedloge pred nadležnim prekršajnim sudovima u 13 slučajeva, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. Kontrole se nastavljaju, a u proračunu za iduću godinu osigurano je 323 milijuna kuna za inspekcijske nadzore.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 + six =