Iskoristio nepažnju i ukrao mobitel

U jutarnjim satima 22. rujna, nepoznati je počinitelj u ugostiteljskom objektu u Jelačićevoj ulici u Đakovu iskoristio nepažnju vlasnika te sa šanka ukrao mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Kako ne biste postali žrtva ovakvog kaznenog djela, policija upozorava da obratite pažnju na nekoliko savjeta:

  • zapažanju sumnjive osobe upozorite konobara, frizerku, liječnika ili bilo koga drugog koji vam je u neposrednoj blizini.
  • U uredskim prostorima osobne predmete stavljajte u svoju ladicu ili ormarić, zaključavajte ih i nosite ključ sa sobom. Boje je trenutan osjećaj nelagode pred kolegama, nego sumnjičenje cijelog radnog vijeka.
  • Novčanik i etui s dokumentima držite uvijek uza se ili barem ključ ladice ili ormarića gdje ste ih pohranili.
  • Dok u garderobi čekate liječnički pregled, ponesite sa sobom vrjednije predmete ili ih odložite na vama vidljivo mjesto.
  • Nikada ne ostavljajte novac i dokumente bez nadzora.
  • Ako vam se pak dogodi da vas pokradu, prilikom podnošenja prijave dobro promislite i sjetite se svih pojedinosti koje su prethodile krađi: kretanje i zamjećivanje sumnjivih osoba, ali i mogućih osobnih propusta, upozorite druge osobe na počinitelja, zamolite druge osobe da vam pomognu, organizirajte pomoć, pobrinite se za žrtvu, upamtite što više pojedinosti o počinitelju, budite na raspolaganju kao svjedok i otuđene kartice odmah poništite.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two + nine =