Ispraćaj maturanata u srijedu uz popularnu Quadrillu

Pred ovogodišnjim je maturantima, uz pripreme za upis fakulteta i ispite državne mature, i zadatak plesanja Quadrille koja će se u šest gradova Osječko-baranjske županije, otplesati sutra, u srijedu 25. svibnja, u 12 sati.

– Ovo je 16. put da Osječko-baranjska županija organizira ispraćaj maturanata. Ove godine plesu će pristupiti 2.410 maturanata, od kojih 1.482 u gradu Osijeku, a osim u Osijeku plesat će se i u Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama i Đakovu. Poruka koju ove godine želimo poslati je „Stop the war“, a njome će ovogodišnji maturanti izraziti svoju podršku miru i slobodi svuda u svijetu – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul.

Zamjenik župana Josip Miletić istaknuo je kako završetkom srednjoškolskog obrazovanja, maturanti otvaraju novo poglavlje u svom životu.

– U srijedu ćemo ih ispratiti i nagraditi velikim pljeskom za dosadašnji trud te im poželjeti puno uspjeha u njihovim novim životnim izazovima. Osječko-baranjska županija će i ubuduće podupirati ovakve aktivnosti i biti na raspolaganju za sve slične projekte – rekao je Miletić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

20 + nineteen =