Ivana Francem: ,,Bojim se da će nam centar grada postati gradsko ruglo kao i zgrada Mimoze”

Povodom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća prenosimo očitovanje gradske vijećnice Ivane Francem:

“Izbjegavanjem davanja konkretnog odgovora gradonačelnik potvrđuje da Grad nema plan o stavljanju kuće Reichsmann u funkciju.

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 31.01.2022 uputila sam gradonačelniku pitanje da pojasni koja će dokumentacija biti izrađena za obnovu kuće Reichsmann na gradskom korzu a za koju je Grad predvidio 200.000 kn u gradskom proračunu.

Podsjetila sam gradonačelnika da je prilikom kupovine ovog objekta prije tri godine za koji je grad platio  4 milijuna kuna izjavio da bi od njega bilo neozbiljno da u takav projekat ulazi a da ne postoji plan šta i kako dalje. Nakon 3 godine ništa se nije promijenilo, a mi i dalje čekamo da se ozbiljnost tog projekta predstavi građanima. Muk gradskih poglavara nastao je nakon elaborata koji je izradio Konzervatorski ured iz Osijeka, a koji su građani platili 215.000 kn, i nakon njega nikada nije razrađen daljnji plan što i kada napraviti sa kupljenom nekretninom.

Jučerašnje odbijanje gradonačelnika da konkretno odgovori koliko bi cijela investicija koštala građane, kada namjeravaju početi s njom i imaju li konkretan plan,  dovoljan je odgovor da tijekom ove godine ne trebamo očekivati da će grad biti oplemenjen kulturno-društvenim sadržajem kako je to gradonačelnik pompozno i samouvjereno najavio kada je nekretninu kupio.

Bojim se da će nam centar grada postati gradsko ruglo kao i zgrada Mimoze, koja propada u neodgovornim gradskim rukama zadnjih par godina.” – zaključuje Francem.

Hits: 64

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × four =