“Izbor iz etno građe velečasnog Mate Kneževića”

U petak 24.srpnja u Muzeju Đakovštine bit će otvorena izložbe “Izbor iz etno građe velečasnog Mate Kneževića” Paket epidemioloških mjera, koji je bio na snazi u Đakovu, je ukinut 18. srpnja i time su stvoreni uvjeti za otvorenje izložbe velečasnog Mate Kneževića. Otvorenje izložbe će se održati u dvorištu muzeja ukoliko to vremenski uvjeti dopuste.

Mato Knežević rođen je 1961. godine u Vrpolju. Završio je Katolički bogoslovni fakultet i postao svećenik. Bio je kapelan u Gradištu i Valpovu, župnik u Vladislavcima 5 godina, župnik u Garčinu 18 godina, a od 2017. godine župnik je Župe sv. Franje Asiškog u Gradištu.Odrastao je u tradicionalnoj šokačkoj obitelj odakle i potječe njegova ljubav prema tradicijskom ruhu, ali i tradicijskoj baštini. U slobodno vrijeme bavi se očuvanjem, restauriranjem i konzerviranjem tradicijskog ruha i namještaja, a sudjelovao je i na nekoliko manifestacija koje promiču narodnu baštinu.
Njegova je zbirka registrirana kao zaštićeno kulturno materijalno dobro pri Ministarstvu kulture. Otvorenje je zakazano za 19 sati. ( Foto : Glas koncila)

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 + five =