Izjava za javnost Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu

DCIM\100MEDIA\DJI_0121.JPG

Ordinarijat Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio je izjavu za javnost koju prenosimo u cijelosti:

Budući da gosp. Marijan Ravlić na neuobičajeno agresivan način u javnosti proziva Đakovačko-osječku nadbiskupiju, držimo potrebnim javnosti pojasniti pravnu situaciju vezanu uz pitanja i poteškoće koje on izaziva svojim postupcima u ime i za račun tvrtke RAMS d.o.o. Tenja u stečaju.

  1. Đakovačko-osječka nadbiskupija kao pravna osoba nikada nije bila u poslovnom odnosu s tvrtkom RAMS d.o.o. Tenja, niti s gosp. Marijanom Ravlićem. U poslovnom odnosu s tvrtkom RAMS d.o.o. Tenja je bio Caritas Osijek, koji je u međuvremenu brisan iz sudskog registra.
  2. Svojim „sramoćenjem“ Crkve, Pape Franje, nadbiskupa Marina Srakića i Đure Hranića te drugih osoba, gosp. Marijan Ravlić pokušava naplatiti nepoznati iznos novca izvan institucija pravosuđa i Zakona Republike Hrvatske.
  3. Pravna i činjenična situacija je sljedeća:
  1. Tvrtka RAMS d.o.o. Tenja je u stečaju. Nju može zastupati jedino stečajni upravitelj, a ne gosp. Marijan Ravlić. Gosp. Marijan Ravlić kao fizička osoba nije pozvan i pogotovo ne može potraživati ništa od Đakovačko-osječke nadbiskupije kao osnivača CARITASA Osijek.
  2. Svako drugo postupanje od strane Đakovačko-osječke nadbiskupije bi bilo protuzakonito i isplata bilo kojeg iznosa novca gosp. Marijanu Ravliću kao fizičkoj osobi bi predstavljalo kazneno djelo.
  3. Iznos od =2.330.000,00 HRK, za kojega gosp. Marijan Ravlić uporno ponavlja da mu ga je CARITAS Osijek ostao dužan, je netočan i neistinit. Naime, gosp. Marijan Ravlić je sam napisao taj ugovor, koji od strane CARITASA Osijek nikada nije bio potpisan, a od strane hrvatskog pravosuđa nikada nije prihvaćen.
  4. Utemeljenje i relevantno pravno obrazloženje svih gore navedenih tvrdnji i druga pojašnjenja mogu se dobiti u Zajedničkom Odvjetničkom uredu Šarić-Nedić u Osijeku.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 + nineteen =