Izložba fotografija povodom Mjeseca knjige

Danas, 15. listopada, započinje Mjesec hrvatske knjige i traje do 15. studenog a koji će Gradska knjižnica i čitaonica, kao i prethodnih godina, početi s otvorenjem izložbe fotografija, ovoga puta u Kući Reichsmann s početkom u 19 sati.

Četvrtu godinu zaredom u povodu ovog, ljubiteljima knjige najdražeg mjeseca, organizirali su fotonatječaj, ove godine naslovljen “Razlistaj se!”, prema motu Mjeseca hrvatske knjige 2020. Tema “priroda okom čitatelja” okupila je 162 autora iz 4 zemlje koji su poslali čak 677 fotografija.

Prema ocjenama Prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Rajle, Hrvoje Duvnjak i Andrej Car prvu nagradu dobila je Mirela Šavrljuga (Zagreb): Slonovo putovanje, druga nagrada pripala je Mirjani Porupski (Zagreb): U svojoj magli, a treća je nagrada dodijeljena Aleksandru Tomuliću iz Rijeke za fotografiju pod nazivom Živi labirint. U sklopu izložbe, kako najavljuju iz Knjižnice, bit će nagrađeni i najčitatelji iz 2019. godine, a povodom Noći knjige koja se ove godine morala održati virtualno.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × three =

Vrijeme danas