IZLOŽBA JOSIPOVAČKE LIKOVNE GRUPE KONTRAST

U Domu kulture Josipovca Punitovačkog na nesvakidašnji način u subotu je otvorena izložba likovne grupe „Kontrast“ koja djeluje pri josipovačkoj Matici slovačkoj. Izložba kojoj su nazočili predsjednik Saveza Slovaka RH Mirko Vavra i donačelnik punitovačke Općine Marijan Batorek otvorena je uz mjere predostrožnosti zaštite od korona virusa uz podjelu zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i uz održavanje razmaka u dvorani doma iz koje su se posjetitelji nakon prigodnih riječi predsjednice Matice Rozalije Kukučka, voditeljice grupe Anice Popović i gospodina Vavre odlazili u manjim grupama razgledati izložbu u izložbenom prostoru Matice na katu društvenog doma.

Radove su izložili Anica Popović, Reza Damjanović, Katarina Kuric, Matija Labak, Josipa Henizelman, Jurica Bareš, Josip Brandis i Adam Konjušak. Upriličena je i besplatna tombola sa 4 slike za posjetitelje.

U nedjelju je izložbu posjetio saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek sa obitelji.Josipovačka likovna grupa „Kontrast“ česti je gost izložbi i likovnih kolonija sela punitovačke Općine, Đakova i sela Đakovštine, Osijeka i mjesta Slavonije, a pojedini članovi „Kontrasta“ su i članovi Udruge slikara Đakovštine „Suncokret“.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × 1 =