Izvrsna dugogodišnja suradnja policije i lokalne zajednice

Načelnik PU OB Ladislav Bece potpisao je s Gradom Đakova sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekta na području Đakova, vrijednih više od 18 000 kuna. Cilj ovoga ugovora istaknuo je načelnik Bece:

Program je većim dijelom usmjeren na mlađe generacije kroz šest projekata; “Bicikliraj biciklističkom”, “Sigurnost u cestovnom prometu”, “Zajedno u zaštiti osobne imovine”, “Zajedno protiv govora mržnje”, “Stop trgovanju ljudima” i “Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima”. Kako zaštiti sebe i druge glavna je smjernica ovoga programa pojašnjava voditeljica Odjela prevencije Policijske uprava osječko-baranjske Sanja Živković:

Ovakva prevencija uključuje razna predavanja, radionice, ali i kazališne predstave, postoje i aktivnosti za starije generacije koje su često žrtve prijevara i krađa. Također, potiču i na samozaštitno ponašanje onih koji napuštaju državu:

Potpisivanjem sporazuma nastavlja se izvrsna dugogodišnja suradnja policije i lokalne zajednice, čiji je cilj stvaranje zajednice koja brine, a ovakvi su sporazumi potpisani s većinom gradova na području Osječko-baranjske županije.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × three =