Jančo: Domaće meso inspekcije kontroliraju redovito

Pojava zaraženog uvoznog mesa u Hrvatskoj ponovno je aktualizirala temu uništene domaće proizvodnje. Po mnogima srž problema je u dugogodišnjem uvozu koji uništava domaću proizvodnju i pustoši slavonskog seljaka. Domaći uzgajivači i proizvođači prolaze rigirozne kontrole, za Novi radio rekao je predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Goran Jančo.

Obzirom na ekonomsku sliku stanovništa, ne gleda se kvaliteta mesa nego isključivo cijena. Većina mesa koja se uvozi je smrznuto koje u sebi sadrži brojne dodatke koji su dugoročno opasni za zdravlje, a potrošači bi trebali čitati deklaracije kako bi sa sigurnošću znali kakvo meso unose, dodaje Jančo.

Odlučuju li se Đakovčani na provjerenu kupnju ili više gledaju cijenu, pitali smo u anketi.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

15 + three =