Jazavci se pridružili planinarima na 36. “Papučkim jaglacima”

Proteklog vikenda održani su 36. “Papučki jaglaci” u Velikoj. Riječ je o jednoj od najmasovnijih planinarskih akcija u Slavoniji i Baranji. Osim što se okuplja veliki broj planinara, akcija “Papučki jaglaci” nerijetko služe za početnike i planinare početnike koji tek skupljaju svoja prva planinarska iskustva.

Uz planinare, unatrag par godina u cijelu priču uključili su se i izviđači.Kako izviđačku populaciju čine prije svega djeca i mladi, tako se generacijski raspon sudionika na ovoj akciji proširio od osnovnoškolske djece do umirovljenika. Unatoč ne baš sjajnim vremenskim prilikama i ove se godine na akciji okupio zavidan broj planinara iz svih krajeva Hrvatske. Tako su na “Jaglacima”  tradicionalno sudjelovali članovi Planinarskog društva Đakovo, a po drugi put na akciju su se uputili i članovi Odreda izviđača “Jazavac”.

I jedni i drugi prošli su svoje zadane rute planinarskim stazama te svojim sudjelovanjem dali podršku domaćinima iz HPD “Sokolovac” Požega, odnosno OI “Požega” u organizaciji ove zaista velike i hvalevrijedne akcije.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × five =