“Jazavci” treći na Državnoj izviđačkoj olimpijadi

Povodom Dana izviđača u Zagrebu, Savez izviđača Hrvatske (SIH) organizirao je najveće godišnje okupljanje izviđača tijekom kojega se održao niz aktivnosti i edukativnih radionica. Na 12. Zborovanju SIH-a okupilo se preko 800 izviđača iz svih dijelova Hrvatske, a temu ovogodišnjeg “Zborovanja” saznajemo od zapovjednika Ariana Čavale:

Izviđači su kroz igru i aktivnosti mogli naučiti o izradi i korištenju fotonaponskih sustava, vjetroturbinama, solarnim sustavima za kuhanje, mini hidro generatorima za kampiranje i slično, doznajemo od zapovjednika Ariana Čavale. Najmlađi sudionici (poletarci i pčelice) su kroz igre učili o recikliranju, plastičnom otpadu, sadnji drveća, te korištenju energije sunca i vjetra. Uz tematski program, održala se i Državna izviđačka olimpijada koja se sastoji od niza izviđačkih natjecateljskih disciplina poput natjecanja u orijentaciji, dizanju šatora i drugim vještinama. Svoj prvi nastup na Zborovanju imali su i članovi Odreda izviđača “Jazavac”. Osim što su kroz razne edukativne radionice naučili o ekološkom razvoju i zaštiti prirode, svoje znanje i vještine prezentirali su kroz izviđačka i sportska natjecanja.  Postigli su veliki uspjeh, rekla nam je članica Odreda izviđača “Jazavac” Tea Marunović

Riječ je o zaista velikom uspjehu s obzirom na to da su postigli takav rezultat u konkurenciji 31 ekipe, ponosno kaže Čavala te već najavljuje buduće projekte:

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 + 19 =