Još 232 milijuna kuna kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Održana je 9. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. U uvodnom govoru premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo dinamikom provedbe projekta Slavonija, Baranja i Srijem istaknuvši da je od ukupno 18,75 milijardi kuna koje Hrvatska ima na raspolaganju iz europskih fondova do sada ugovoreno 11 milijardi kuna te da su već isplaćene 4 milijarde kuna.

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pokrenut je kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija, a sredstva su osigurana u sklopu postojećih operativnih programa i Programa ruralnog razvoja u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izvijestila je kako su kroz program ruralnog razvoja za pet slavonskih županija ugovoreni projekti vrijedni 4,1 milijardu kuna, od čega najviše u Osječko-baranjskoj županiji – 37 posto ukupno ugovorenih financijskih sredstava. Sjednica je završila raspravom i zaključcima radi što djelotvornije provedbe tog projekta, a nakon toga je potpisano 17 ugovora za realizaciju projekata u Slavoniji, Baranji i Srijemu, vrijednih 232 milijuna kuna.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × 5 =