Još jedan uspjeh OŠ Budrovci

Učenici petog i šestog razreda OŠ Budrovci pod mentorstvom učiteljice matematike Marije Kušić pobjednici su projekta MAFIN – Mala akademija financija. Na završnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijeljena im je nagrada u iznosu 15.000 kn, kao i tableti za svakog učenika pobjedničkog tima.

Mala akademija financija veliki je višemjesečni projekt kojem je krovni začetnik Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, a ostvaren je u suradnji s Večernjim listom i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu.

Nakon što su se u sijećnju svojim esejom plasirali u drugi krug, učenici ove poduzetničke škole krajem ožujka iskazali su se na radionicama financijske pismenosti koje je u Školi održala docentica Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Učenici su dobili zadatak izraditi završni kreativan rad s temom “Kako potaknuti mlade na štednju za budućnost?”. Aktivnosti izrade pobjedničkog rada počele su za vrijeme proljetnih praznika kada su učenici s mentoricom posjetili poslovnicu Zagrebačke banke u Đakovu gdje su dobili odgovore na svoja pitanja. Na temelju tih znanja učenici su osmislili svoj način štednje i petominutnim videozapisom pokušali svoje vršnjake potaknuti na razmišljanje o štednji za bližu i dalju budućnost. Snimljeni videozapis podijelili su među svojim vršnjacima putem Youtube kanala.

Tim OŠ Budrovci pobijedio je u prvoj kategoriji (5. i 6. razredi) u konkurenciji 10 timova iz cijele Hrvatske koji su prošli u drugi krug natječaja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 + 1 =