Josipovac Punitovački: Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske dobio zvjezdarnicu i planetarij

U novoobnovljenom prostoru Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske jučer je održan sastanak projektnih partnera na kojem su predstavljene provedene aktivnosti te je predložen daljnji plan provedbe projekta. Partneri su obišli nove prostore u sklopu OŠ J. Kozarac, Josipovac Punitovački u kojima se nalaze opremljene učionice za matematiku i informatiku, laboratorij kemije, radionica s laserskim i 3D printerima, planetarij i zvjezdarnica.

Prostor će uskoro biti stavljen u funkciju provedbe radionica s učenicima i učiteljima. Najvažnije su brojne aktivnosti za učenike, kojima ćemo jačati njihove STEM kompetencije, kao i učeničke vještine u području IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva. Snažan naglasak je na aktivnostima za djecu koja pokazuju pojačan interes za znanstvena područja, u čemu će svakako pomoći testiranje svih učenika 4. razreda OŠ OBŽ-a i VPŽ-a na darovitost, koje ćemo provesti ove nastavne godine, navode iz Punitovačke škole.

Sve aktivnosti provode se u sklopu provedbe projekta “Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske” čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a financiran je iz Financijskog mehanizma EGP-a za razdoblje 2014.-2021. godine i sredstava Državnog proračuna RH.

Tekas i foto: OBŽ

Pogoci: 10

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × three =

Vrijeme danas