Josipovčani i Jurjevčani u Jelisavcu na Dječjoj smotri slovačkog folkora

Mlađa i starija folklorna skupina SKUD-a „Braća Banas“ Matice slovačke Josipovca Punitovačkog i dječja foklorna skupina Matice slovačke Jurjevca Punitovačkog nastupile su u subotu, 7. svibnja, u Kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu na 26. Dječjoj smotri slovačkog folklora u Republici Hrvatskoj, a povodom 30. obljetnice Saveza Slovaka.

U ime Saveza smotru je otvorio predsjednik Mirko Vavra, a sudionike i brojne gledatelje pozdravili su i saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, članica Savjeta za nacionalne manjine RH Branka Baksa, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, zamjenik predsjednice Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Zlatko Dudjak.

U bogatom folklornom programu uz goste češku skupinu iz Končanice i šokačku iz Vrpolja, ukupno se od 15 matica RH predstavilo 9 skupina: Jelisavac Jurjevac, Jakšić, Međurić, Miljevci, Soljani, Josipovac, Markovac i Ilok. Uoči folkornog programa, najmlađi folkloraši u atraktivnoj povorci pokazali su svoje nošnje.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 × one =