Josipovčani najuspješniji u ribolovu

Na jezeru Jošava jučer, u nedjelju 23. kolovoza, u organizaciji ZŠRU Đakova završio je 21. CROATIAN CARP CUP JOŠAVA 2020., natjecanje u ribolovu na šarana i amura, na kojemu je sudjelovalo 20 ekipa: Bicko Selo, Đakovo- 7 ekipa, Donji Andrijevci, Semeljci- 2 ekipe, Široko Polje, Dragotin, Čepin, Josipovac Punitovački- 2 ekipe, Našice- 3 ekipe i Jarmina.

Natjecanje je trajalo 72 sata, od četvrtka do nedjelje. Suci su bili Josip Filipović i Dragan Barišić uz vrhovnog suca, ujedno i predsjednika ZŠRU Zvonka Zorića. Nakon svakog od 7 vaganja, fotografiranja ribe i obaveznog poljupca ribiča ulovljenoj ribi ista se pred sucima neozlijeđena vraćala u jezero. Ukupno je ulovljeno 632 kg ribe, a 2 ekipe Josipovca Punitovačkog zauzele su 1. i 2. mjesto s pripadajućim im peharima.

Ekipa CT „Karas“ (Dražen Kukučka- Roki i Petar Kuric, osnovnoškolac, ujedno i najmlađi sudionik) sa 1. mjestom ulovila je 83,600 kg. Drugi su bili josipovačka ekipa CT „Šogori“ (Danijel Mićan, Miroslav Mićan i Josip Kanisek- Gonzo), sa ulovom od 82,975. kg ulova i osvojenim peharom, a treća je bila ekipa CT „Tomislav“ iz Bickog sela s ulovom od 66,085 kg ulova. Statua za naj ulov, za najveću ulovljenu ribu, amura od 12,550 kg pripala je josipovačkim „Šogorima“, a amura je ulovio Josip Kanisek.

Tekst i foto: Mirko Knežević

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × 5 =