Josipovčani obilježili obljetnice ređenja župnika Pardona i misionara Stuhlija

Mještani Josipovca, Matica slovačka, josipovački DVD i Slovačko kulturno umjetničko društvo „Braća Banas“ upriličili su u subotu, 22. veljače, svečanost povodom 25. godina ređenja sumještanina vlč. Vladimira Stuhlija, misionara na Madagaskaru, a ujedno su obilježili i 25. obljetnicu ređenja župnika Đurice Pardona.

Večernje misno slavlje zajedno su u crkvi sv. Mihaela arkanđela u Josipovcu predvodili na hrvatskom i slovačkom jeziku slavljenici uz sumisništvo preč. Mate Gašparovića, ekonoma sjemeništa i ravnatelja UZUK-a Đakovačko- osječke nadbiskupije, bivšeg punitovački župnik, vlč. Dominika Ralbovskog iz Selenče i vlč. Dominika Nedjeljkovića, vikaar župe Svih Svetih u Đakovu.

Slavlju su nazočile i s. Renata Bunjova, voditeljica misijskog centra u Josipovcu uz sedam sestara Samostana sv. Križa u Đakovu na čelu s provincijalnom nadstojnicom s. Valerijom, predstavnici i članovi udruga i društava Josipovca Punitovačkog te mještani Jurjevca i Punitovaca.

Srebrnomisnike je pozdravila predsjednica josipovačke Matice slovačke Rozalija Kukučka uz uručenje prigodnih poklona. Čestitke srebrnomisnicima uputio je predsjednik SKUD-a Marijan Batorek, preč. Mato Gašparović uz osobne čestitke prenio je slavljenicima čestitku nadbiskupa mons. Đure Hranića uz donaciju za potrebe misije na Madagaskaru u kojoj vlč. Stuhli djeluje.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eighteen + 5 =

Vrijeme danas