Kad Slovaci Josipovca Punitovačkog navijaju

Na zanimljivu ideju došao Zdravko Krha, predsjednik NK „Onladinac“ Josipovca Punitovačkog, kluba 1. ŽNL koji je objavom na FB stranici pozvao sve koji žele u prostorijama kluba pratiti susret reprezentacija Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2020. u slovačkoj Trnavi 6. rujna da se okupe, druže, navijaju, bodre, a klub će sve počastiti ćevapima u lepinji.

Okupilo se u 2 prostorije uz 2 TV ekrana pedesetak članova kluba, igrača, uprave, navijača, pekli su se ćevapi, pratila se utakmica, navijalo se.

Zanimljivo je bilo pratiti okupljene, koga bodre, za koga navijaju. Navijanje kao na stadionu. Ustaju se sa stolica, čuju se uzvici, ruke su gore, napetost raste, a onda gromoglasno sa rukama u zraku odzvanja – Goool. Pogodak Vlašića, pogodak za Hrvatsku, vesele se Slovaci Josipovca Punitovačkog, neki i u bojama hrvatske reprezentacije. Snimio je naš slušatelj, radost okupljenih pri pogotku Perišića uz uzvike- Gooool. Tako je bilo i kod pogotka Petkovića i na kraju za 0 : 4 pogotkom Lovrena. Završio je susret, nastavljeno druženje uz dobre ćevape i razgovor o utakmici i hrvatskoj reprezentaciji na putu za EURO 2020.

Često se mnogi pitaju za koga navijaju Josipovčani kao nacionalna manjina, u međusobnim sportskim ogledima Hrvatske i Slovačke, neovisno na kojem terenu igraju. Eto odgovora, lijepog odgovora, za primjer nekome.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 + two =