Kaselj: I revizija potvrdila pozitivno i zakonito poslovanje Univerzala

Priopćenje koje potpisuje Mile Kaselj, nekadašnji čelni čovjek Univerzala, prenosimo u cijelosti.

Univerzal je u nepune tri godine koliko sam bio na čelu Uprave društva poslovao pozitivno, povećani su prihodi 30% i proširene djelatnosti. Zakonitost poslovanja potvrdila je i neovisna revizija te su sva izvješća o poslovanju usvojena na nadzornom odboru, skupštini i gradskom vijeću. Iako izabran na javnom natječaju, razrješen sam bez navođenja razloga jer je to politička osveta Marina Mandarića koji je to najavio još u predizbornoj kampanji.

Za v.d. direktora je bez natječaja imenovan Stjepan Ripić, dužnosnik HDZ-a, koji čak ni nema završen fakultet (VSS), a što propisuje Društveni ugovor. Slično kao i kada je bio direktor uništene Mikulićeve PAN Trgovine u stečaju, umjesto ulaganja u poslovanje jedan od njegovih prvih poteza bila je kupovina novog službenog osobnog automobila (Toyote) kojeg isti koristi na Univerzalov račun 24 sata dnevno za privatne potrebe, ali i ekspresno zapošljavanje bez natječaja vjenčanog kuma Mandarića, zbog čega je radi sličnog slučaja gradonačelnik Požege nedavno već osuđen.

Od Ripića i Mandarića bi bilo moralno kada bi za svaki utvrđeni nezakonit otkaz radnicima, motiviran prvenstveno političkom odmazdom, oni osobno isplatili štetu zbog svojih potuzakonitih odluka a ne tvrtka i građani.

Nesposobnost, neznanje i privatni interesi prodaje nove trgovine pogrebne opreme na groblju žele se prikriti nekakvim konstruiranim kaznenim prijavama, no izvještavam javnost da je jedna od tih već odbačena od strane Općinskog državnog odvjetništva dana 05.lipnja 2018.g. -Temeljem toga sam protiv Ripića podnio kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja, pa očekujem da institucije djeluju. Ako je izgradnja trgovine pogrebe opreme na ulazu u groblje za Ripića i Mandarića promašena investicija, kako će onda tom budućem privatniku to biti isplativo!? Ili je nešto drugo u pitanju…

Slična je stvar i kod činjenice da si Ripić isplaćuje veću neto plaću od gradonačelnika, a ugovor mu je potpisao Branko Kolak, predsjenik NO, koji očito zloupotrebljava svoj utjecaj i položaj pa istovremeno iako je u očitom sukobu interesa, njegova tvrtka Grube d.o.o. izvodi dio radova na đakovačkom groblju prilikom izgradnje novih grobnica, koje je prije izvodio Univerzal u vlastitoj režiji.

Prethodne uprave zadužile su tvrtku za nabavku kompaktora od 2.5 mil.kn, nekoliko kaminona za odvoz otpada vrijednih 3 mil.kn, kupili su 10.000 plavih kanti za 3 mil.kn, kontenjere, strojeve i drugo, ali bez obzira na značajna nova ulaganja u dugotrajnu imovinu iz poslovne dokumentacije je vidljivo da obveze Univerzala 2015.g iznose 8.7 mil.kn, 2016.g 8.6 i 2017.g 8.7 mil.kn, dakle jednake su u sve tri godine mog mandata.

Naglasit ću da je u mom mandatu prošireno poslovanje Univerzala, odvozimo i razvrstavamo otpad uz Đakovo i u četriri općine, povukli smo više od 10 mil.kn nepovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrada, uredili sva groblja, gradske bazene, klizalište, deponiju, Vitiku napravili novu trgovinu pog.opreme, Đakovo EXPO te pokrenuli niz drugih kvalitetnih projekata za podizanje kvalitete života građana i unaprijedili poslovanje tvrtke.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

six + 8 =