Kaselj: “Jedini projekt Ripića je uhljebljivanje supruge – Agneze Ripić”

Na današnje prozivke direktora Univerzala Stjepana Ripića reagirao je bivši direktor Univerzala Mile Kaselj čiji odgovor prenosimo u cijelosti.

“Ovih dana smo svjedoci konstantnog širenja laži i objeda na moj račun od strane gospodina Stjepana Ripića te njegovog besramnog i sramotnog vršenja pritiska na rad pravosudnih institucija.

Naime, kako se bliži kraj mandata toj nestručnoj i nekvalificiranoj osobi čija je jedina kvaliteta bespogovorna poslušnost za koju je nagrađen pozicijom direktora tvrtke Univerzal kojoj nije dorastao po niti jednom kriteriju, sasvim je jasno da ga očito hvata nervoza i strah jer osim što za tvrtku nije učinio baš ništa pozitivno, nije ispunio niti jedan zadatak koji je dobio otkada je imenovan. Riječ je, dakle o političkoj odmazdi prema meni i mojim suradnicima koji smo pripadnici oporbe trenutno vladajućoj kriminalnoj skupini koja gradom upravlja kao nekakvim meksičkim kartelom.

Osim toga, imenovani je vjerovatno i frustriran činjenicom da su protiv njega, također, u tijeku izvidi za više teških kaznenih djela.

No, krenimo redom od kaznenih prijava koje gospdin Ripić često voli spominjati u svojim plaćenim oglasima u različitim tiskovinama i facebook oglasnicima. Naime, činjenica je da je gosp. Ripić protiv mene podnio više kaznenih prijava, a koje sve u suštini predstavaljaju lažno prijavljivanje i zloupotrebu pravosudnih institucija jer su sve prijave koje je podnio do sada ili odbačene ili sam oslobođen od neosnovanih optužbi. Presuda na koju se poziva gospodin Ripić donesena je u moju korist, a teret svih troškova koji iznose oko 200 tisuća kuna morat će platiti Univerzal d.o.o, a uz to meni nepozanti iznos unaprijed je već i platio dvojici odvjetnika iz Osijeka i Zagreba. Prema informacijama koje su mi dostupne, navodno na trošak Univerzala d.o.o., tvrtka zastupa i zamjenika gradonačelnika Antuna Galića u njegovim privatnim tužbama.

Nadalje, potrebno je spomenuti kako je gosp. Ripić do sada izgubio i sve radnopravne sporove koje smo drugi radnici i ja pokrenuli jer smo dobili otkaze uslijed političke odmazde. Zatim, na odvjetnike koji su ga zastupali potrošio je više stotina tisuća kuna, a što naravno pokušava sakriti i ne želi odgovoriti koliko je do sada novaca na trošak Univerzala d.o.o. isplatio na objesno parničenje u sporovima za koje se unaprijed znalo da se ne mogu dobiti jer su bili uvjetovani isključivo diskriminacijom po političkom opredjeljenju.

U tri i pol godine gosp. Ripić nije smislio niti pokrenuo niti jedan projekt koji bi tvrtki i gradu donio neku dodatnu vrijednost ili profit nego je samo plagirao sve moje ideje i nastavio projekte koje sam pripremio dok sam bio direktor Univerzala. Ovo bi inače bilo pohvalno jer, kada govorimo o komunalnim aktivnostima, svima bi nam bez obzira kojoj stranci pripadamo dobrobit naših sugrađana i kvaliteta života u našem gradu trebala biti jedini prioritet, da gosp. Ripić besramno ne preuzima tuđe zasluge. Kao primjer navest ću samo nekoliko takvih ideja koje gosp. Ripić predstavalja kao svoje:  izgradnja dva reciklažna dvorišta za koje sam imao i najavu na press konferenciji još krajem 2015. godine, izgradnja i stavljanje u funkciju deponije građevinskog materijala za koji je Univerzal ishodio dozvolu tek 2019., najava izgradnje sortirnice otpada, a o kojoj sam govorio još 2017. godine, uređenje groblja i projektna dokumentacija nastavka istih, dovršetak obnova desetak višestambenih zgrada za koje sam Vam ostavio ugovore za  sufinanciranje od strane Fonda za obnovu i energetsku učinkovitost,  izgradnja nove pristupne ceste do deponije Vitika (sufinancirana od strane Županije dok sam ja bio direktor ), ugovori sa 4 nove općine za odvoz otpada i ugovori sa novim općinama koje je nekada radio Univerzal d.o.o, a koje sam inicijalne dogovore obavio ja te niz drugih projekata.

I naravno, skoro sam zaboravio napomenuti kao vaš uspjeh naveo bih da ste si kupili službeno vozilo koje svakodnevno i neskrivećki koristite za privatne svrhe pa ste tako obilazili shopping centre, vozite djecu u školu, vrtić, obilazite sajmove na moru gdje ste prodavali svoje proizvode iz OPG-a. Nemojmo zaboraviti i vaš projekat uhljebljavanja Vaše supruge -Agneze Ripić u centar za Socijalnu skrb Đakovo ni manje ni više nego na mjesto tragično preminulog djelatnika.

U tri i pol godine koliko ste nazakoniti direktor jer nikada niste izabrani na natječaju jer ne ispunjavate uvjete jer nemate VSS, za tvrtku i grad niste ništa napravili osim što ste u firmu „uhljbebili“ rodbinu, kumove i prijatelje vaših gazda iz HDZ-a te ste ostavili više milijunske troškove za izgubljene parnice i lažno podnesene kaznene prijave.

Grdno se varate i podcjenujete naše sugrađane ako mislite da vas nisu prozreli i da ne vide da ste samo obični plagijator i poslušnik bez ikakvog osobnog i profesinalnog i integriteta.” – navodi Kaselj u priopćenju.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen − eight =