Koncert Tamburaškog orkestra Općine Semeljci na Strossmayerovom trgu

Sutra će na Strossmayerovom trgu s početkom u 20 sati biti održan Koncert Tamburaškog orkestra Općine Semeljci. Orkestar je, od osnivanja u prosincu 2013. godine do sada, sudjelovao na nekoliko festivala i gostovanja u zemlji i inozemstvu, osvojio brojne nagrade, spomenut ćemo čak 5 nagrada na 40. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u lipnju prošle godine, a ove godine osvojili su 4. Opus orkestra je vrlo širok, no ovoga će se puta tematski više osloniti na Đakovačke vezove, te će naglasak staviti na tamburašku, slavonsku glazbu, rekao je za naš radio voditelj orkestra Vlado Čatić.

Na koncertu će biti izvedene sljedeće skladbe; “Divertisiment”, “Slavonska svitanja”, “Sjećam se dido riđana”. Svirat će također skladbe s ovogodišnjeg Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe čija je završna večer održana u Đakovu. Od 22 orkestra koja su se natjecala, osvojili su prvo mjesto, dodaje Čatić.

 

Orkestar čine većinom mladi tamburaši željni napretka u sviranju tambure, rekla je profesorica glazbe Marija Ševarac.

Osim što ubire nagrade, orkestar svojim članovima i javnosti priušti brojne revijalne nastupe, poput ovoga na Đakovačkim vezovima.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × three =