Košarkaši slave naslov prvaka utakmicom u humanitarne svrhe

Košarkaški klub Đakovo u subotu igra utakmicu posljednjeg kola ovogodišnjeg natjecanja Druge lige ISTOK protiv KK Vinkovci. Već se zna da je Đakovo osiguralo naslov prvaka ove godine, no ova je utakmica ipak posebna jer je humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo 26-godišnjem Đakovčaninu Zvonimiru Ptičaru. Kako su došli na tu ideju otkriva nam predsjednik kluba Robert Majstorović:

Veseo, skroman i drag momak, kako košarkaši opisuju Zvonimira, kao dijete od samo godinu i pol dana obolio je od tumora na mozgu te je tada uspješno operiran, ali nije uspio izbjeći posljedice koje su se kasnije pojavile. Zadobio je oštećenja na leđnoj moždini, što je uzrokovalo nemogućnost hoda. O njemu skrbe roditelji jer osnovne životne funkcije ne može obavljati sam. Uz pomoć robotike u fizikalnoj terapiji, odnosno robotskog uređaja lokomata, možemo omogućiti Zvonimiru da se sam osloni na noge i tako postane samostalniji u životu- kaže kapetan tima Matej Češkić koji je inicijator ove humanitarne utakmice:

Donacija je simboličnih 10kn, ali ukoliko ste u mogućnosti možete donirati i više, poručuju organizatori. Za sve one koji ne mogu prisustvovati utakmici, a voljni su donirati, to mogu učiniti na žiro-račun kluba HR1823400091110057623 s obaveznom naznakom “DONACIJA ZA POMOĆ ZVONIMIRU”.

Dodajmo da će od 25. do 29. travnja đakovački košarkaši sudjelovati u kvalifikacijskom turniru u Labinu gdje će boriti protiv Međimurja, Dubrave, Dubrovnika i domaćina za prolaz u prvu ligu što im može omogućiti prvo ili drugo mjesto koje vode u viši rang.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × five =