Kraljevski konj na Božićnom balu lipicanaca

Nova Božićna priča na ovogodišnjem Božićnom balu lipicanaca 2017. godine – Kraljevski konj je glazbeno-scenska predstava s konjima prigodne božićne tematike sa jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći. Božićni bal lipicanaca održava se u subotu, 16. prosinca u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu. Organizirana su dva termina: prva predstava u 17:00 sati koja je već rasprodana, a druga predstava u 20:00 sati. Osim domaćina, mnogo je gostiju koji sudjeluju u ovoj Božićnoj priči. Ravnatelj Ergele Mirko Damjanović:

Ove godine posjetitelje očekuje i puno smijeha, najavljuje za naš radio predsjednica udruge Lipicanska barokna raskoš iz Zagreba i koreografkinja Božićnog bala Zvjezdana Klarić.

Lipicanci su 500 godina stara rasa konja stvorena za ekskluzivne dvorske svečanosti, dodaje Klarić. Spektakl je sam po sebi turistička atrakcija, ali on kao posebnu vrstu kulturnog turizma pozicionira i Ergelu, koja opet na takav način želi potaknuti gospodarski razvoj cijele Đakovštine. Promjena u odnosu na prošle godine je što će ovoga puta prostor biti grijan, dodaje ravnatelj Damjanović:

Za vrijeme održavanja manifestacije ispred jahaonice organiziran je i Adventski sajam.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

thirteen + one =