KUD Tena : Dojmovi iz Rusije

Članovi đakovačklog KUD-a Tena“ vratili su se s Međunarodnog festivala folklora u Rusiji „Zlatno kolo“ koji se održavao u gradovima Vladimir i Suzdal. Uz mlade Đakovčane na festivalu su sudjelovale i grupe iz Austrije, Poljske, Italije i Španjolske i nekoliko grupa iz zemlje domaćina, a organizator festivala bilo je Ministarstvo kulture Ruske federacije.

Po dolasku u Moskvu, 01. rujna, Đakovčani su bili smješteni u hotel zajedno sa ostalim grupama, a sutradan, 02. rujna su u organizaciji domaćina razgledali moskovski Kremlj.

U ponedjeljak, 03. rujna, domaćini su organizirali obilazak grada Vladimira koji je sa svojih 350.000 stanovnika dio tzv. „zlatnog kruga povijesnih ruskih gradova“ i koji je sa svojim brojnim građevinama upisan na UNESCO-ovu listu Svjetske baštine. Nakon razgledavanja grada uslijedilo je i službeno otvorenje festivala u prepunom gradskom kazalištu tijekom kojeg se Tena predstavila prigorskim plesovima.

 

U srijedu, 05. rujna, slijedilo je razgledavanje mjesta Suzdal te večernji koncert u turističkom kompleksu u kojemu su sve grupe i bile smještene.

U četvrtak, 06. rujna, održan je završni koncert i zatvaranje festivala, te potom gala večer na kojoj su sudjelovali i predstavnici ruskog Ministarstva kulture.

U petak, 07. rujna, Tena se vratila u Moskvu gdje su se članovi još jednom mogli uvjeriti u ljepote glavnog ruskog grada.

Nakon večernjeg razgledavanja grada članovi sa malo više „putničkog iskustva“ u glas su se složili da je ovo možda i najljepši grad u kojemu su do sada boravili, a impresiralo je gotovo sve – od starih povijesnih zgrada, novih nebodera kojih se ne može postidjeti niti jedan New York do čistoće gradskih ulica i osjećaja sigurnosti čak i u sitnim satima.

Tijekom subotnjeg prijepodneva (08. rujna) članovi ‘Tene’ su posjetili i Državni univerzitet Lomonosov, još jednom razgledali Kremlj te se provozali čuvenim moskovskim Metroom.

Dodajmo da je tijekom svih nastupa i koncerata publika bila upoznata sa kulturom svake države iz koje dolaze grupe, pa su se tako i tijekom ‘Teninih’ nastupa vrtjeli videospotovi brojnih hrvatskih prirodnih znamenitosti, što je još jednom dokaz da ‘Tena’ ne promovira samo svoj grad i regiju, već i cijelu Hrvatsku.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nine − four =