KUD Tena na velikoj turneji upoznaje Ameriku

Nakon uspješno odrađenog festivala „Magic Valley Folks Fest” u Burleyu, Idaho, članovi KUD-a „Tena” uputili su se jučer na drugi festival tijekom svoje američke turneje, i to u grad Springville.

Podsjetimo, 39 članova „Tene” krenulo je 19. srpnja na svoju veliku američku turneju tijekom koje sudjeluju na dva velika svjetska festivala, te gostuju kod Hrvata u Chicagu i Milwaukeeu. Uz mlade Hrvate na festivalu u Idahu sudjelovale su i grupe iz Nizozemske, Poljske, Rusije, Tajvana i Meksika, te domaće američke skupine, a uz gala koncerte i druženja sudjelovali su i u edukativnim radionicama tijekom kojih su prezentirali bogato kulturno naslijeđe svoje domovine kao i turističku ponudu Hrvatske.

Slijedeće odredište „Teni” je festival „Springville World Folkfest” koji počinje u ponedjeljak, 29. srpnja, i potrajat će sve do subote, 03. kolovoza. Nakon slobodne nedjelje, slijedi im let 05. kolovoza do Chicaga te gostovanje kod američkih Hrvata. U međuvremenu će posjetiti i Milwaukee gdje će održati nekoliko koncerata, a pretposljednjeg dana boravka u SAD-u, 11. kolovoza, pjevat će i svetu misu u crkvi u Chicagu.

Povratak članove „Tene” je 12. kolovoza preko Denvera, Amsterdama i Budimpešte, a dolazak u Đakovo očekuje se 13. kolovoza u večernjim satima.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen − 10 =