“Kultura uživo”: Mirko Ćurić postao član Slavenske pjesničke akademije

Godina 2021. proglašena je Godinom čitanja i tom se kampanjom nastoji promicati kultura čitanja i šira dostupnost kulturnim i umjetničkim sadržajima vezanim uz književnost. Srednja strukovna škola Antuna Horvata u suradnji sa Regionalnim centrom kompetentnosti VirtuOS, Slavenskom pjesničkom akademijom iz Varne te Đakovačkim kulturnim krugom organizirala je program Kultura uživo.

Na prigodnom pjesničko-enološko-gastronomskom programu „Sastanak vila“ koji se odvijao u Školskoj vili u Trnavi sudjelovali su učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata te pjesnici i pjesnikinje iz Bugarske i Hrvatske. Paralelno su se čitali najljepši stihovi na bugarskom i hrvatskom jeziku.

Uz ugodno druženje svih sudionika ravnatelj đakovačke Srednje strukovne škole Antuna Horvata Mirko Ćurić postao je član Slavenske pjesničke akademije (pridruženi član UNESCO-a) koja svoje ogranke ima u sedamdeset zemalja gdje žive Slaveni te ravnopravno tretira sve slavenske jezike i specifičnosti pojedinih kultura.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seven + three =