Kulturni i sportski vikend u Đakovu i okolici

Pred nama je izrazito zanimljiv vikend u Đakovu i okolnim mjestima. U sklopu ,,Đakovačkog ljeta” u subotu od 9 sati nastavak je međunarodnog teniskog turnira Tennis Europe Junior Tour Đakovo Open na terenima TK Đakovo, a ujedno i turnir u boćanju na igralištu Boćarskog kluba Đakovo. U isto vrijeme, na Trgu J.J. Strossmayera započinje 7. Turnir ulične košarke koji će trajati do 20 sati. Nekoliko metara dalje, u Strossmayerovom parku završnica je 12. ARLA festivala koji će biti zaokružen Piknikom u svemiru. Povodom 13. Dana Luke Botića, u Rock baru King u Đakovu, 21. kolovoza nakon uvodne pjesme Luke Botića Tri muke bjeguncima, predstavit će se šest pjesnika i pjesnikinja s novim pjesničkim zbirkama objavljenim u proteklih godinu dana, a u glazbenom programu će nastupiti BestMan band iz Đakova.

Također, ovoga vikenda 20. i 21. kolovoza na stadionu HNK Đakovo Croatija održat će se prvi Nogometni turnir za djecu pod nazivom ”Đakovo igraj 2022.”. Organizator je Škola nogometa, ulaz je slobodan.

U subotu, 20. kolovoza na rasporedu su 27. Piškorevački sokaci. U 18 sati je povorka sudionika, a od 19 sati u Mjesnom domu slijede nastupi folklornih skupina, KUD-ova iz Novog Grada, Lapovaca, Donje Bebrine, Selaca Đakovačkih, Velike Kopanice, Budrovaca i domaćina KUD Zora Piškorevci. Zatim, istoga dana, održat će se 25. Žetvena večera – kulturno zabavna priredba u Strizivojni u Hrvatskom domu. Žetvena večer organizira se u spomen na dane kada je kruh bio svetinja, a žetva radost. Riječ je o maloj smotri tradicijske seljačke kulture.


Nedjelja je rezervirana za Street style show koji će od 11 sati iza “Male crkve” u Đakovu okupiti velik broj izlagača automobila. Luka Galić ove godine osnovao je AK NightRunners i ostvario broj od 25 članova u roku od mjesec dana. Nakon toga, održano je prvo druženje na parkiralištu đakovačkog Konzuma na kojem se moglo vidjeti 155 automobila što je bio veoma dobar odaziv. Povodom toga, odlučeno je da će AK NightRunners i Ivan Prskalo koji je i sam u klubu, surađivati sa još starijom ekipom vozača kao sto su Mario Prokop-Maky i Ivan Šarić. Posjetite izložbu i uvidite da su to ljudi koji imaju neograničenu ljubav i strpljenje prema svojim limenim ljubimcima te veliko znanje o automehanici, a ne neodgovorni vozači i ljubitelji drifta, ručne kočnice i paljenja guma.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

two × two =