Kulturološko-gastronomsko-enološki projekt nadahnut freskom A. M. Seitza: Posljednja večera u Strossmayerovoj katedrali

U srijedu 5. travnja 2023. godine u 10 sati održat će se Kulturološko-gastronomsko-enološki projekt nadahnut freskom A. M. Seitza: Posljednja večera u Strossmayerovoj katedrali. Svečanost će se održati u susret blagdanu Uskrsa u Školskom vinogradu i Eno-gastronomskom praktikumu u Trnavi. Organizatori su Srednja strukovna škola Antuna Horvata koja je partner na ovom projektu uz RCK ViturOS.

U prigodno, korizmeno vrijeme, Đakovački kulturni krug objavio je monografiju  Posljednja večera, freska Alexandera Maximilliana Seitza u Strossmayerovoj katedrali, autora Mirka Ćurića. Knjiga je otiskana na 96 stranica u boji, u tvrdom uvezu s ovitkom, na kojem je izdvojen središnji prizor Seitzove Posljednje večere, koju je naslikao 1874., kao jednu od prvih fresaka u đakovačkoj katedrali, kojoj je i sam biskup Strossmayer posvetio puno pozornosti. 

Nizom malih monografija Đakovački kulturni krug nastoji izdvojiti pojedina umjetnička djela ili elemente Strossmayerove katedrale, koji zaslužuju samostalan pristup.

Pogoci: 11

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − 7 =

Vrijeme danas