Kviz „DEUTSCHLAND ’19“ u Ekonomskoj školi

U Đakovu je u subotu, 23. studenog 2019. godine, organiziran 17. puta kviz iz poznavanja njemačkog jezika, povijesti, zemljopisa, kulture i sporta zemalja njemačkog govornog područja za učenike srednjih škola. Organizatori su Njemačka zajednica, Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj, Ogranak Đakovo i aktiv njemačkog jezika Ekonomske škole Braća Radić, također iz Đakova.

Kviz, pod nazivom “Deutschland”, održan je u prostorijama Ekonomske škole u Đakovu. Zahvaljujući razumijevanju profesorica Ekonomske škole, i Gimnazije a uz svesrdnu pomoć i angažman profesora njemačkog jezika, pogotovo prof. Sanje Vargić, voditeljice aktiva stranog jezika, i ovogodišnje natjecanje bilo je uspješno. Tema kviza je bila: ‘Deutschland’.

Za kviz se prijavilo šezdesetak sudionika iz srednjih škola Valpova i Đakova. Najbolji u poznavanju njemačkoga jezika, povijesti, zemljopisa, kulture i sporta Njemačke (‘Deutschland’), bili su učenici Gimnazije A. G. Matoša Đakovo pod vodstvom profesorica Silvije Profusek, i Tanje Schleis, koji su osvojili 6 od mogućih 10 nagrada.

Nagrađeni su ovaj puta bili:

1. David Dudaš – Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo

2. Ivan Matijanić – Srednja škola Valpovo

3. Korina Lukačević – Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo

4. Ante Šimić – Srednja škola Isidora Kršnjavoga, Našice

5. David Nikšić – Srednja škola Valpovo

6. Ivana Perić – Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo

7. Marko Matasović – Ekonomska škola braća Radić, Đakovo

8. Lara Zorić – Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo

9. Ana Petrlić – Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo

10. Luka Dorić – Gimnazija A. G. Matoša, Đakovo

Svoj doprinos uspješnom održavanju kviza, kao i svake godine, dalo je Poglavarstvo Grada, Đakova, Središnjica Njemačke zajednice iz Osijeka, kao i Ogranak Đakovo, doznajemo od predsjednika đakovačkog Ogranka Njemačke zajednice g. Haas-a

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eight + eighteen =