LAG ,,Strossmayer” – Program potpore zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine

Iz Laga Strossmayer podsjećaju da je od 15. travnja 2021. godine moguće podnijeti zahtjev za nacionalnu potporu za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla iz Programa potpore zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine. Potpora se dodjeljuje za pokriće dijela troškova zbrinjavanja nusproizvoda 1., 2. i 3. kategorije koji su nastali tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine. Ukupna omotnica za isplatu potpore na godišnjoj razini iznosi 5.000.000,00 kuna. Maksimalni iznos potpore je 0,20 kn po kilogramu isporučenih nusproizvoda. Navedena financijska sredstva proporcionalno će se raspodijeliti prijavljenim korisnicima sukladno broju kilograma evidentiranih u aplikaciji „Nusproizvodi“ u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede.

Zahtjevi u 2021. godini podnose se  do 30. travnja sukladno Pravilniku o provedbi programa potpore za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine. Za potporu su prihvatljivi korisnici koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara i kopitara ili peradi i lagomorfa upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojega vodi Ministarstvo poljoprivrede.  

Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja isključivo pisanim putem na obrascu Zahtjeva za potporu. Nakon popunjavanja Zahtjeva isti je potrebno ispisati, ovjeriti i dostaviti Agenciji za plaćanja neposredno ili preporučenom pošiljkom na adresu: Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb.

Izvor: LAG Strossmayer

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 − 8 =