“Lastavice” tijekom vikenda vrlo aktivne

U subotu, 13. 4. 2019. članovi BKI Lastavice sudjelovali su na 2. kolu prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom u Zagrebu. Mihajlo Kovačić pobijedio je u sve tri odigrane utakmice, a Maja Perica izgubila dvije utakmice. Vrlo uspješno kolo naših sportaša.

Proteklog vikenda u Delnicama je održana je i dvodnevna edukacijsko – praktična radionica u sklopu projekta Boćanje i sportski kampovi za osobe s invaliditetom sufinanciran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt provodi Boćarski klub za OSI „Pulac“ i centar za rehabilitaciju iz Rijeke. Trajanje projekta je tri godine, a organizirati će se treninzi, natjecanja, edukacijsko-praktične radionice i sportski kampovi za OSI. Ukupno 30 sudionika radionice je pohađalo predavanja iz teorijskih postavki boćanja (za osobe bez invaliditeta), paraolimpijskog boćanja (za osobe sa fizičkim invaliditetom) i boćanja za osobe sa intelektualnim invaliditetom (koji nije u programu OSI).

Na radionici su sudjelovali i predstavnici BKI Lastavice: Goran, Evica i Dunja Dernej te Davor i Maja Škalić. te predstavnici udruge Volja za životom iz Srbije (Velika Plana), predstavnici fakulteta sporta i fizičkog obrazovanja iz Niša i gosti iz centra za rehabilitaciju Ozalj.

Osim dvoranskog boćanja za osobe s invaliditetom, Lastavice planiraju pokrenuti i boćanje za osobe s intelektualnim poteškoćama koje se igra na vanjskim terenima. Boćanje je jedini sport kojim se mogu baviti osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama i to cijeli život, nema dobne granice, stoga “Lastavice”žele potaknuti sve ljude koji mogu i žele se pridružiti, jer sport osim što je iznimno zdrav za sve ljude, omogućuje brojna putovanja, druženje s ljudima iz države i svijeta te pozitivno utječe na živote.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − three =

Vrijeme danas