Lažnim pozivima izazvao hitno djelovanje policije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo lažna uzbuna. U vremenu od 9. srpanja prošle godine do 3. rujna ove godine, 45-godišnjak je šest puta telefonom nazvao operativna dežurstva policije u Osijeku i lažno prijavljivao različite događaje koji su iziskivali hitno djelovanje policije.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava. Iz policije pozivaju građane da ne dojavljuju neistinite događaje jer policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.

Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. U protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirano je više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te je protiv počinitelja podnesena kaznena prijava nadležnim državnim odvjetništvima. Iz policije apeliraju na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

17 + 13 =