Liberalni demokrati podružnice HNS-a pitaju se, ,,do kada naopako?”

Na današnjoj press konferenciji Ljiljana Pološki Jurjević, novoizabrana predsjednica đakovačke podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, upitala je gradske vlasti do kada naopako? Aludirajući na gradske projekte i kupljene nekretnine.

“Željeli bismo postaviti pitanje gradskim ocima i gradskoj vlasti do kada naopako? Hvalimo se velikim brojem „projekata” a ti projekti su započeti a pitanje je kuda s njima i kamo idu? Postavit ćemo pitanje Mimoze koja je preuzeta od države, bilo je riječi da kada ona dođe u vlasništvo Grada onda će se odlučiti što će se s njom raditi, radit će se pitanje statike i pitanje namjene, ali i dalje Mimoza stoji bez funkcije i namjene i Mimoza je zgrada koja propada. Postavit ćemo i pitanje kuće Reichsmann koja je kupljena od Pan Trgoprometa u stečaju. Zgrada je kupljena, održavaju se izložbe što je zaista pohvalno, to je prostor koji ipak ima nekakvu namjenu, ali je li to namjena te kuće zašto je ona kupljena i što će se s njom dešavati? I dalje se ništa ne rješava i ne sređuje, sve stoji kako je. Kupljena je privatna kuća na uglu Preradovićeve i Zvečaja koja je srušena, išlo se sa projektom da će se proširivati ulaz u Zvečaj 1, a to je srušeno i stoji. Kupljena je i nekretnina na Sjeveru kojoj je namjena dječji vrtić, kupljeno je, ali i dalje stoji, što će biti s tim?” upitala je odgovorne u gradu Ljiljana Pološki Jurjević.


Pored Pološki, medijima se obratio i Ivica Mandić istučući kako je za stanje Preradovićeve ulice odgovoran Grad.

Najveća odgovornost je na Gradu Đakovu i na upravi grada, jer vi imate određeni hodogram, a rokovi se probijaju, i to ne za mjesec dana, nego za godinu, ili dvije, onda su to već problemi. Sigurno je krivac Grad, koji sada mora pomoći i dati stanovnicima te ulice točne informacije kako stoje projekti, kada se ide u realizaciju i kada će biti završeno. Bez tih točnih odgovora nema rješenja stanja u toj ulici”, zaključio je Ivica Mandić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen + 3 =