”Libraries In the Digital Age” od 19. do 22. travnja u virtualnom obliku

Međunarodna konferencija Libraries In the Digital Age (LIDA), koju od 2000. godine zajednički organiziraju Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek, Odjel za informacijske znanosti Sveučilište u Zadru, i Rutgers Sveučilište iz SAD-a, ove se godine održava od 19. do 22. travnja.

Konferencija okuplja znanstvenike, praktičare i studente koji se bave izazovima što ih digitalna paradigma donosi knjižnicama i društvu općenito, i do sada su na njoj gostovali najznačajniji i najcitiraniji znanstvenici iz ovog područja iz cijelog svijeta. Specifičnost je LIDA-e što poseban naglasak stavlja na studente, posebno one na doktorskoj razini, i njihovo aktivno uključivanje. Tema je ovogodišnjega skupa “Reshaping Identity in The Digital Age: People, Libraries, Data, Technology & Ethics”. Konferencija ove godine obilježava svoju 20. obljetnicu, a zbog pandemije će se po prvi put održati u virtualnom formatu. Tom će se prigodom posebna priznanja i zahvale uputiti utemeljiteljima LIDA-e: profesoru Tefku Saracevicu (SAD) i prof. dr. sc. Tatjani Aparac-Jelušić (Hrvatska).

Pozvani predavači konferencije su Nick Belkin (SAD), Diane Rasmussen Penningtom (UK) i Milijana Mičunović (FFOS). Na skupu sudjeluje približno 100 sudionika iz 19 zemalja, od toga 20 doktorskih studenata. Pokrovitelji su konferencije Hrvatsko knjižničarsko društvo (HKD) i Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo (HIDD). Radovi sa skupa bit će objavljeni u međunarodnom znanstvenom časopisu Education for Information.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × one =