Ljekarne srce obilježavaju Svjetski dan zdravlja

Ljekarne srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije su povodom nadolazećeg Svjetskog dana zdravlja u Centralnoj ljekarni Osijek organizirale u suradnji s NK Osijekom javnozdravstvenu akciju „Brinemo o zdravlju”. Održano je predavanje, pod vodstvom magistre Jelene Kurtović, o važnosti zdravog načina života u kojem su aktivno sudjelovala djeca iz Dječjeg vrtića Radost. Vrtićarci su se marljivo cijeli tjedan pripremali u vrtiću kako bi danas u ljekarni slagali piramidu zdrave prehrane i svojim primjerom odaslali poruku kako je vrlo važno od „malih nogu“ brinuti o zdravlju.

Cilj akcije je poticanje svjesnosti o važnosti brige o vlastitom tijelu s naglaskom na prevenciju bolesti te donošenje odluka koje će se pozitivno odraziti na cjelokupno zdravlje.

Ravnatelj Ljekarni srce Anto Barukčić rekao je kako je javnozdravstvena akcija organizirana s NK Osijekom kako bi profesionalni sportaši dali pozitivan i dobar primjer sa svojim sportskim duhom široj javnosti, a osvrnuo se i na rad Ljekarni.

„Ljekarne srce nastoje pružiti što bolju uslugu kako bi zdravstvena zaštita uvijek bila na najvišoj razini. Osim izdavanja lijekova i prodaje farmaceutskih proizvoda, u ljekarnama diljem Osječko-baranjske županije, provode i savjetovanje o zdravlju, a pacijenti se mogu informirati i putem web stranice i društvenih mreža.” – izjavio je Barukčić te ukazao na važnost učestale edukacije putem ovakvih i sličnih akcija jer su one, kao i interes od strane naših sugrađana za zdravstvene teme, od velikog značaja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × two =