Ljetna škola mladih u Orahovici

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici jučer je otvorena 14. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije na kojoj će tijekom sljedećih 10 dana, od 19. do 29. kolovoza, sudjelovati čak 146 mladih s područja naše županije, ali i iz drugih regija Hrvatske te partnerskih društava Crvenog križa iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Riječ je o programu na kojemu će se već 14. godinu za redom za provođenje aktivnosti Crvenog križa uspješno osposobljavati mladi Crvenog križa iz društava Hrvatskog Crvenog križa, ali i Crvenih križeva zemalja regije. Nakon povratka s Ljetne škole, mladi pripremljeni za djelovanje preuzimaju inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima, a rezultati tog rada najbolje su vidljivi kroz brojne uspjehe koje ostvaruju mladi iz društava Crvenog križa Osječko-baranjske županije koji su sudjelovali na Ljetnim školama.

Ovogodišnja Ljetna škola mladih bit će usmjerena na osposobljavanje mladih za voditelje programa prve pomoći, programa prevencije ovisnosti i odgovornog spolnog ponašanja, programa prevencije trgovanja ljudima i sigurnog ponašanja na internetu, programa pripreme za djelovanje u katastrofama te voditelje programa realističkog prikaza ozljeda, a kako će se ovogodišnjoj Ljetnoj školi mladih po prvi puta pridružiti i mladi članovi političkih stranaka koje konstituiraju Skupštinu Osječko-baranjske županije, za njih je organiziran i program pod nazivom „Humanost, ljudska prava, pluralizam i demokracija“. Pored stjecanja znanja i kompetencija iz navedenih područja, cilj programa je i razvoj i značaj civilnog društva u zajednici.

U cilju što bolje razmjene iskustva među mladima tijekom Ljetne škole mladih organizirat će se i brojne aktivnosti poput Sajma Crvenokrižaških središta, debate, tematske večeri i sl., a u slobodno vrijeme za sudionike su predviđene sportske aktivnosti, šetnja i uživanje u prirodi te kupanje na bazenu i jezeru.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

four × four =

Vrijeme danas